Giv gulvet nyt liv med en gulvafhøvling

Skal det gamle og slidte trægulv genvinde sin fordums glans og skønhed? Så kan det meget vel være at der skal en gulvmand på banen. Afhængig af slitagens grad og skadernes omfang kan dit gulv efter al sandsynlighed blive rigtig flot igen med enten en gulvafhøvling eller med en gulvafslibning. Og med den rette efterbehandling vil gulvet kunne komme til at stråle som var det ganske nylagt.

Skal jeg vælge afslibning eller afhøvling af gulv?

Om du skal vælge en gulvafhøvling eller en gulvafslibning kommer meget an på træværkets tilstand og beskaffenhed. Generelt vil et trægulv, som blot er mærket af dagligdags slid i form af pletter fra spildte væsker, slidspor fra nedtrådt skidt og gullige plamager under vinduer og glasdøre fra solfalming sagtens kunne nøjes med en skånsom gulvafslibning og en dertil hørende efterbehandling.

Men har gulvet dybe og graverende skader – for eksempel revner og buler, som er opstået som følge af indtrængende fugt – kan det være nødvendigt med en gulvafhøvling. En gulvafhøvling er en langt mere voldsom procedure end en gulvafslibning som udføres ved hjælp af sandpapir monteret på en i det vandrette plan roterende slibe rondel.

Ved en gulvafhøvling ”skrælles” det øverste lag af træværket formelig bort. Helt op til en halv centimeter at gulvets overflade kan fjernes ved en gulvafhøvling som betjener sig af skarpe knive monteret på en roterende valse. Derfor vil en gulvafhøvling udelukkende egne sig til gulve med en vis del af slid laget intakt, eller til gulve som er belagt med et tykt lag af lak eller fernis.

Få et stærkt tilbud på gulvafhøvling eller gulvafslibning hos din lokale gulvsliber

Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit trægulv skal behandles ved hjælp af en gulvafslibning eller en gulvafhøvling kan du altid kontakte din lokale gulvmand og bede om hans vurdering. Læs mere på dbf-gulvservice.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.