Nanna Ditzel – en kvindelig kunstnerkomet

For mange mennesker vil navnet Nanna Ditzel klinge særdeles velkendt, og indenfor dansk designhistorie og designkunst er hun, helt uden sidestykke, den højst estimerede kvinde hvad netop dette felt angår – og ret skal være ret; komplet kønsubetonet er hun også et af de største ikoner indenfor arkitektur, og hendes værker har skabt stor begejstring og glæde både nationalt og internationelt.

Nanna Ditzel levede fra 1923 til 2005 og var aktiv gennem hele sit arbejdsliv. I 1943 tog hun sin eksamen i møbelsnedkeri, og derefter startede hun på Kunsthåndværkerskolen. Her blev hun færdig i 1946 efter et uddannelsesforløb på deres møbellinje. Nanna Ditzel tegnede ikke kun møbler og brugsgenstande; i samskab med sin ægtemand, Jørgen Ditzel, designede hun sølvsmykker for Georg Jensen. Her var hun desuden en del af firmaets bestyrelse.

Den knivskarpe designduo opstartede i fællesskab egen virksomhed og producerede verdenskendte klassikere i største stil. Da Jørgen Ditzel afgik ved døden, fortsatte Nanna Ditzel – og hun skabte egenhændigt møbler og brugsgenstande, der stadig dagen i dag ses i mange hjem  over det ganske land.

Et af de møbelkunstværker, der med berettigelse kan fremhæves, er hendes hængekurvestol i rattan fra 1957, der har fået stor renæssance. Desuden bør hendes skrivebord nævnes, da dette er i æstetisk særklasse.

Nanna Ditzel har, udover at være ene hunkøn i en branche, der ellers var stærkt domineret af mænd i hendes tid, har hun vundet talrige priser for sin storstilede kunst, heriblandt den prestigefyldte førstepræmie på Snedkerlaugets årlige udstilling i København.

Hos Designklassikershop.dk forhandles et bredt udvalg af Nanna Ditzels møbelværker, og der kan indhentes en helt særlige ekspertise om netop denne designerske. Når der handles hos Designklassikershop.dk vil der altid være garanti for møbler og brugsgenstande i ypperste kvalitet, og priserne er konkurrencedygtige. Pryd dit hjem med funktionel kunst – erhverv dig et værk af Nanna Ditzel, og find glæde herved hver dag. En investering som denne vil ikke fortrydes.