Sådan vælger du det rigtige tag til dit hjem

23 september 2021 Steffen Hansen

Står du og skal bygge hus, eller trænger taget til en udskiftning? Hvis ja, så læs med her, hvor vi vil rådgive dig i at vælge det rigtige tag til dit hjem. Taget er ikke noget, man skifter hver dag, så dette bør være en velovervejet beslutning. Du kan få mange forskellige typer, alt fra tegl med indbyggede solceller i til almindeligt murstenstegl. Mulighederne er mange, og du kan læse mere om, hvilke typer der findes her. 

Kvaliteten af dit tag

Tagsten af ægte tegl er en af de mest efterlignede tagtyper. De findes i cement, stål, beton, glas og meget andet. Ægte tegl er lavet af ler, og er behandlet i varme over flere dage. Denne proces er essentiel for tagets kvalitet og holdbarhed. Tagsten holder i mange generationer, og kan også hjælpe med at opretholde værdien på dit hjem, skulle det sælges en dag.

Tagpap eller teglsten?

Du skal fra start gøre op med dig selv, hvordan dit nye tag skal se ud, da det er et dominerende element på dit hus. Vælger du tagpap, kan du udforme dit tag præcis som du vil. Tagpap er fleksibelt og kan tilpasses alle typer bygninger. Tagpap bliver smeltet fast til taget, og består af to lag; underpap og overpap. Overpappet er beklædt med modstandsdygtigt materiale, som hjælper mod de mange UV-stråler fra solen. Tagpap kan fås i alle farver.

Grønt tag

Et grønt tag er, præcis som navner siger, et tag beklædt med planter, f.eks. græs. Det findes typisk i sommerhusområder og kolonihaver, men det er i stigende grad blevet mere moderne at lægge grønt tag i mere beboede områder på almindelige helårshuse.

Hvis du vil vide mere om tagtyper eller andet, så kan du kontakte din nærmeste taglægger og høre, hvad de kan tilbyde dig. Du kan for eksempel besøge https://www.boegogbyg.dk/. De står klar til at opfylde dine ønsker. 

Flere Nyheder